Digitale Binnenhof Academy maakt vliegende start

Dit artikel delen:

De Digitale Binnenhof Academy, bedoeld om de Tweede Kamer bij te spijkeren over de digitale samenleving en economie, mag zich verheugen in een grote belangstelling van politici en hun medewerkers. Mede-initiatiefnemer Petra Oldengarm, directeur Cyberveilig Nederland, meldt dat het initiatief door de (nieuwe) Tweede Kamer positief opgepakt.

De eerste twee sessies trokken aardig wat deelnemers verspreid over de verschillende partijen. Daarbij werden ook de goede vragen gesteld, aldus Oldengarm. Ook het aantal organisaties dat heeft aangeboden gratis inhoudelijke kennis beschikbaar te stellen, overtreft de verwachtingen. Inmiddels hebben zich meer dan honderd kennisinstellingen, publieke en private organisaties aangemeld die actief zijn op gebied van de digitale samenleving. Oldengarm constateert tevreden dat veel onafhankelijke kennis aanwezig is zonder dat lobbybelangen een rol spelen.

Het programma wordt in nauw overleg met de Kamerleden samengesteld. De kennis- en informatiesessies zijn vraaggestuurd. Bij de eerste serie sessies zijn onderwerpen behandeld die de oude Kamerleden hadden aangedragen. Bij de vervolgsessies wordt meer rekening gehouden met de feedback van de deelnemers.

Uitdagingen

De eerste sessie werd gehouden door Bibi van den Berg. In haar lezing schetste de hoogleraar Cybersecurity Governance in vogelvlucht het domein van digitale veiligheid. Ook deelde ze welke uitdagingen op dit gebied de komende vier jaar op ons afkomen. In de tweede sessie praatte Henk Volberda, hoogleraar Strategic Management and Innovation, de Kamer bij over digitale infrastructuur en de digitale economie. 

Veel deelnemende Kamerleden zitten in de Kamercommissie Digitale Zaken die digitale dossiers op uiteenlopende beleidsterreinen behandelt. Deze commissie telt 35 Kamerleden. ECP voert het secretariaat over de Digitale Binnenhof Academy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-11T10:27:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.