Oscar Koeroo (KPN) wordt concern-ciso bij VWS

Dit artikel delen:

Pand van het ministerie van VWS in Den Haag

Oscar Koeroo is vanaf augustus de nieuwe overkoepelde chief information security officer (ciso) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op dit moment is hij betrokken bij het ciso-team van KPN.

Koeroo houdt zich sinds 2003 bezig met it-beveiliging, onder meer bij het Nikhef. Sinds 2013 werkt hij bij KPN, eerst als pentester en later als strategisch adviseur van de ciso. Het afgelopen jaar gaf hij leiding aan het team dat namens de ciso de communicatie en samenwerking met overheid en derden op het gebied van informatiebeveiliging en business-continuïteit verzorgt.

Vanaf augustus wordt Koeroo concern-ciso van VWS. In die rol krijgt hij een breed pakket van taken, meldt Ron Roozendaal, chief information officer (cio) van VWS, op Twitter. Het gaat bijvoorbeeld om het maken van afspraken met andere ministeries, het leiden van de samenwerking van de diverse ciso's binnen het ministerie van VWS en het samenwerken met andere organisaties binnen de Rijksoverheid. Koeroo kan zich ook nog wel bezighouden met de inhoud binnen VWS zelf, aldus Roozendaal.

Koeroo vervangt Henk-Jan van der Molen, die afgelopen januari vertrok naar gemeente Haarlemmermeer.

Opensource

"Ik kom bij VWS in een clubje terecht dat opensource kan waarderen"

Koeroo maakte zijn overstap gisteravond wereldkundig tijdens een videosessie van ict-beveiligingsbedrijf Zolder. 'Met trots ga ik iets nieuws doen', vertelt hij. Hij is groot pleitbezorger van opensource en zegt enthousiast: 'Ik kom bij VWS in een clubje terecht waarvan ik heb gezien dat ze opensource kunnen waarderen. En dat kan ik weer waarderen.'

Hij biecht op dat hij al een bijdrage heeft geleverd op de Github van het ministerie. Het gaat om het project waarbij wordt gewerkt aan een nieuw systeem voor de zogeheten Uzi-pas (Unieke Zorgverlener Identificatienummer).

VWS is het ministerie dat druk bezig is met coronabestrijding. Er ligt een hoge druk op de organisatie. Volgens Rik van Duijn, gastheer van de videosessie en medeoprichter van Zolder, is het verstandig van het ministerie om Koeroo erbij te betrekken. 'Jouw we-gaan-het-regelen-mentaliteit komt daar goed van pas.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ha Oscar, de juiste man op de juiste plaats !

Eindelijk iemand met visie, een voorstander van OpenSource en een voorstander van OpenStandaarden op de juiste plek.
Wanneer er iemand iets kan veranderen daar, is het Oscar wel.............

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-28T12:24:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.