DINL pleit voor digitale SER

Dit artikel delen:
Hulp

De Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) roept op een digitale Sociaal Economische Raad (SER) in het leven te roepen. Het digitale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid kunnen daarin evenwichtige en werkende oplossingen voorbereiden.

De nieuw te vormen ‘digitale SER’ zou het kabinet ook moeten adviseren over de uitvoering van Europese wetgeving, nationale oplossingen voor economische kansen, veiligheid, weerbaarheid en bescherming van democratische waarden.

In de aanloop naar een nieuw kabinet sprak Michiel Steltman namens de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) met de informateur Mariëtte Hamer over diverse digitale onderwerpen die op de agenda van de kabinetsformatie moeten komen. Nooit eerder werd de digitale sector om input gevraagd bij de kabinetsformatie.

Technische loopbaan

Verder pleitte Steltman voor een krachtige aanpak van het grote tekort aan technisch personeel. Het nieuwe kabinet moet inzetten op een beroepsbevolking met voldoende digitale vaardigheden. Steltman: ‘We moeten vaart maken met het verstevigen van technische vaardigheden in het onderwijs. Maar daarnaast kunnen oplossingen voor de forse knelpunten op de arbeidsmarkt niet langer wachten. Trajecten voor duaal onderwijs en zij-instroom moeten worden gestimuleerd.’

Concreet betekent het dat programma’s en subsidies hier al op korte termijn geschikt voor moeten worden gemaakt. Daarnaast moeten meisjes worden gestimuleerd tot een technische profiel- en beroepskeuze. Steltman: ‘We willen anno 2021 toch geen samenleving meer zijn waar het als bijzonder wordt gezien dat vrouwen voor een technische loopbaan kiezen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-01T16:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.