Ex-politicus Kees Verhoeven adviseur DDA en FCA

Dit artikel delen:

Kees Verhoeven

Voormalig D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven treedt per 1 augustus toe als adviseur digitale transformatie bij de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters, en de Fiber Carrier Association (FCA), de brancheorganisatie voor digitale connectiviteit. In de Tweede Kamer maakte Verhoeven zich druk over ict-vraagstukken bij de rijksoverheid.

Kees Verhoeven is na de recente verkiezingen niet teruggekeerd in de Tweede Kamer. In zijn ruim tien jaar Kamerlidmaatschap was hij pleitbezorger voor meer aandacht voor digitalisering in de politiek. Zo was hij een groot voorstander van de Commissie van Digitale Zaken en uitte hij zich kritisch over het plan van het demissionaire kabinet om inlichtingen- en veiligheidsdiensten meer speelruimte te geven.

Met de toetreding als adviseur bij de brancheorganisaties gaat Verhoeven zijn kennis en ervaring buiten de Kamer inzetten. Daarbij geeft hij aan dat het zeker nog zijn missie is om structurele aandacht te krijgen voor digitalisering in de politiek. 

Voor de twee Nederlandse brancheverenigingen gaat Verhoeven zich bezighouden met het thema duurzaamheid en ict. Ook zal hij mee-adviseren over hoe de Nederlandse digitale infrastructuur verder is te versterken. Voor de DDA en FCA betekent de benoeming van Verhoeven een belangrijke ingang tot politiek Den Haag.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het kan aan mij liggen, maar ik kan werkelijk niets bedenken waar Kees Verhoeven in kan bijdragen. Iemand?

@kj

Maar die vraag kun je stellen bij meer dan 75% van de bestuurders en managers in NL toch? Heeft ze nog nooit gestopt... dat gebrek aan kennis en inhoud...

@KJ Staat in de laatste zin, Verhoeven is een belangrijke ingang tot politiek Den Haag. Hij was woordvoerder ICT voor D'66. Daar is niets geks aan.

@Louis kossen
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1087271602/schimmenspel-rond-donaties-politieke-partijen

Een makelaar in gesprekstijd.Iemand die tegen betaling afspraken regelt tussen bedrijven en politici. Dat is het wel zo'n beetje. Inhoudelijke kennis is nul, maar gaat wel voor het grote geld. Verwerpelijk dit soort lui.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-10T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.