Ilionx slaat slag met overname Le Blanc Advies

Dit artikel delen:

Ilionx neemt Le Blanc Advies uit Utrecht (voorheen Apeldoorn) over. Dit adviesbureau is gespecialiseerd in verandertrajecten waarin het organiseren en toegankelijk maken van informatie bij (semi-)overheidsinstanties centraal staat. Het bedrijf beschikt over kennis van business-analyse, modellering en informatie-architectuur.

Voor Ilionx betekent de overname het binnenhalen van hoogwaardige consultancy in de sectoren overheid- en de zorg. Door deze analyse- en architectuurexpertise van Le Blanc te combineren met de eigen meer operationele dienstverlening wil het bedrijf opdrachten op het gebied van digitale veranderingen 'van kop tot staart' binnenhalen. De combinatie kan bovendien op grotere schaal meedoen aan publieke aanbestedingstrajecten. 

Le Blanc Advies blijft actief onder dezelfde naam en behoudt het eigen kantoor in Utrecht. Het klantportfolio van Le Blanc Advies bestaat uit het UWV, de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank, Medmij en Nictiz met opdrachten op het vlak van complexe gegevensuitwisseling en ketendigitalisering.

Daarnaast voert het adviesbureau al een tijdlang de Le Blanc Academy. Het gecertificeerde opleidingsinstituut biedt per jaar 45 cursussen aan op het gebied van businessanalyse, businessarchitectuur en solution-architectuur. De opleidingstak is een aanvulling op die van Ilionx.

Le Blanc Advies is zo'n vijftien jaar geleden opgericht door Richard de Wit en een later uitgekochte compagnon. Er werken bijna vijftig mensen bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-17T13:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.