KNVI helpt Rijk met werving van ict'ers

Dit artikel delen:

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Informatieprofessionals (KNVI) gaat de overheid ondersteunen bij het op orde krijgen van 's Rijks informatiehuishouding. Doel van de samenwerking is het werven van geschikte ict'ers en het verbeteren van processen en opleidingen.

De KNVI is de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en it-professionals. Het platform helpt leden om hun professionele netwerk uit te breiden en stimuleert kennisuitwisseling. De organisatie telt ongeveer vierduizend leden en werft actief onder universiteiten en hogescholen. Bovendien verzorgt ze via partnerorganisaties diverse opleidingen.

Kennis delen

De overheid en beroepsvereniging gaan kennis delen en elkaars netwerk gebruiken voor de aankondiging van relevante evenementen en gebeurtenissen. Daarnaast denkt de KNVI mee over hoe het 's Rijks informatiehuishouding kan verbeteren. De organisatie helpt ook de beoordeling van selectiecriteria voor opleiders.

De nieuwe partners hebben al enkele concrete afspraken gemaakt. Een daarvan is dat de KNVI rijksorganisaties kosteloos ondersteunt bij de werving van informatieprofessionals door vacatures te plaatsen en het aanmoedigen van stagiairs en afgestudeerden. De beroepsvereniging werkt onder de ambtenaren bovendien aan de bewustwording ten aanzien van informatiehuishouding.

Informatiehuishouding

De basis van goede informatiehuishouding is dat informatie nooit mag kwijtraken en dat er geen twijfel is over de juistheid en echtheid ervan. De rijksoverheid stelt zich tot doel om haar informatiehuishouding te verbeteren en transparanter te maken.

Sinds deze maand moet elke organisatie binnen de rijksoverheid een eigen actieplan hebben, waarin staat hoe ze dit doel denkt te bereiken. De actieplannen zijn een reactie op misstanden bij de regeling van de kinderopvangtoeslag. Ze zijn onderdeel van de zogeheten I-strategie Rijk 2021-2025, waarin de overheid knelpunten centraal en per organisatie aanpakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ehhhh typisch ipv een fatsoenlijk salaris te betalen allerlei trucs uithalen om mensen te lokken zo nederlands bah

"De basis van goede informatiehuishouding is dat informatie nooit mag kwijtraken en dat er geen twijfel is over de juistheid en echtheid ervan. De rijksoverheid stelt zich tot doel om haar informatiehuishouding te verbeteren en transparanter te maken."

welnee, de leugen regeert

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-09T14:46:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.