Gemeente Den Haag stimuleert zorginnovaties

Dit artikel delen:

De seniorentablet Compaan en de sociale robot Tessa (foto: gemeente Den Haag)

De gemeente Den Haag investeert 2,5 miljoen euro in het fonds IQCapital van de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. Langs die weg wil de residentie de ontwikkeling en het gebruik van innovaties in het sociaal domein stimuleren. Met vernieuwende technologieën moeten zorg en welzijn slimmer worden georganiseerd.

Steeds meer mensen doen een beroep op zorg of ondersteuning. Tegelijkertijd neemt het personeelstekort in de zorg ook toe. 1 op de 7 mensen werkt momenteel in de zorg, in de toekomst moet dat 1 op 4 worden om aan de vraag te kunnen voldoen. De technologische sector kan vernieuwende oplossingen brengen om zorgtaken te verlichten en werkprocessen beter in te richten.

De Haagse wethouder Kavita Parbhudayal wil met de investering een impuls geven aan het sociaal domein. Volgens haar krijgen zorginstellingen zo toegang tot een florerend ecosysteem van innovatieve bedrijven. Voorbeelden van technologische vernieuwing die mensen helpt lang thuis te blijven wonen zijn de sociale robot Tessa en seniorentablet Compaan.

Met IQCapital kiest Den Haag bewust voor een nieuw soort financieringsinstrument voor zorg en welzijn: een investeringsfonds in plaats van de traditionele subsidieregelingen. De gemeente verwacht baat te hebben van het innovatienetwerk van de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij. Parbhudayal: 'Als investeringsmaatschappij zorgt InnovationQuarter bovendien voor een vermenigvuldiger op het kapitaal; voor elke euro die zij investeert, trekt ze extra kapitaal aan van andere investeerders. Dat betekent dat we met deze middelen nog meer impact kunnen maken.'


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Gemeente Den Haag

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-20T11:05:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.