Eset haalt als eerste Ecso-label binnen

Dit artikel delen:

De Slowaakse securityspecialist Eset heeft als eerste bedrijf het label ‘Cybersecurity Made in Europe’ gekregen van de European Cyber Security Organization (Ecso). Dit label benadrukt de kwaliteit en waarden van Europese beveiligingsaanbieders die beantwoorden aan de criteria opgesteld door deze organisatie.

Om het Ecso-label 'Cybersecurity Made in Europe' te verkrijgen, moeten bedrijven aantonen dat het hoofdkantoor van het bedrijf in Europa gevestigd is en de meerderheid van zijn medewerkers in Europa gebaseerd is. Daarnaast moet Europa de kernmarkt zijn en moet er, vooral, aan tien basisbeveiligingseisen worden voldaan die werden opgesteld door het European Union Agency for Cybersecurity (Enisa). Die eisen vindt Enisa essentieel om producten en diensten in informatie- en communicatietechnologie als veilig te kunnen beschouwen.

Zo moeten de producten ontwikkeld worden vanuit een ‘security by design’-filosofie, moeten ze gebruikmaken van sterke authenticatie en moet ook de voorraadketen (supply chain) van de fabrikant aan de hoogste standaarden qua veiligheid voldoen. Daarnaast moet er bijvoorbeeld transparante documentatie over de producten worden voorzien en moet er volgens Europese wetten met data worden omgesprongen. 

‘Als toonaangevende leverancier van platforms voor endpointbeveiliging met hoofdkantoor in Europa, is Eset verheugd deze eer te ontvangen, die zijn toewijding aan zijn basis in Centraal-Europa en zijn steun voor innovatie in de regio benadrukt’, zegt Eset-lobbyist Andrew Lee. ‘Hoewel Eset nu een wereldwijd bedrijf is, blijven we trots op onze Europese wortels en reputatie voor de kwaliteit van onze producten en diensten.’

Eset werd dertig jaar geleden opgericht in Bratislava. Het bedrijf bedient naar eigen zeggen meer dan honderd miljoen klanten in ruim tweehonderd landen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-22T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.