RWS-cio Van der Weyden naar Netcompany

Dit artikel delen:
Perry van der Weyden

Perry van der Weyden (foto: Algemene Bestuursdienst)

7,5 jaar nadat hij cio van Rijkswaterstaat werd, vertrekt Perry van der Weyden per 15 oktober naar de ict-dienstverlener Netcompany in Delft. Als partner versterkt hij daar de focus op de publieke sector. Van der Weyden wordt geroemd om zijn ervaring en inzicht op het gebied van digitalisering bij de overheid.

Van der Weyden is momenteel bij Rijkswaterstaat zowel hoofddirecteur-ingenieur als cio. Onder zijn leiding verbeterde de organisatie de informatiehuishouding, het gebruik van data voor interne processen en nam de digitalisering een vlucht. Zo verloopt de monitoring van de verkeersstromen op weg en water tegenwoordig digitaal, evenals de monitoring van beheer en onderhoud van wegen, vaarroutes en infrastructurele objecten.

Hij was ook betrokken bij de beslissing om componenten voor industriële automatisering vergaand technisch te standaardiseren en binnen RWS te ontwikkelen, leveren en beheren. Deze keuze leverde veel kritiek op van het BIT, thans Adviescollege ICT-Toetsing.  

Voordat Van der Weyden bij RWS aan de slag ging, was hij directeur shared-service center ICT Haaglanden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Eerder leidde hij de shared-services organisatie ICT bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hij werkte ook bij Pinkroccade en gemeente Rotterdam.

Publieke sector

Bij Netcompany wordt Van der Weyden partner Publieke Sector. Met hem erbij telt de Nederlandse vestiging van het Deense bedrijf zeven partners, waaronder managing director Sander Kluin. 'De komst van Perry van der Weyden is een grote aanwinst voor ons team en de groeiambitie die we hebben', zegt deze. 'Zijn jarenlange ervaring en inzicht op het gebied van digitalisering sluit uitstekend aan op onze visie en versterkt onze samenwerking met de publieke sector.' Van der Weyden is vanmiddag niet beschikbaar voor commentaar.

Netcompany is een ict-dienstverlener die organisaties ondersteunt bij hun digitale transformatie. Het bedrijf ontwikkelde daartoe verschillende toepassingen en kernsystemen. In Nederland beheert de onderneming bijvoorbeeld Studielink en het Nationale Donorregister. Meerdere ministeries en overige publieke organisaties maken gebruik van de expertise van Netcompany. In juli koos overheids-ict-beheerder Logius het bedrijf samen met vier andere marktpartijen voor de ontwikkeling en het beheer van applicatiediensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-03T16:16:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.