Astrid Oosenbrug manager publieke zaken bij Eset

Dit artikel delen:

Astrid Oosenbrug (foto: Wikipedia/Lex Draijer)

Eset heeft het voormalig Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug in Nederland aangesteld als 'public affairs officer'. Het cybersecuritybedrijf wil met de aanstelling het merk Eset en de missie om Nederland digitaal veiliger te maken meer bekendheid geven binnen de publieke sector.

Eset wil beter samenwerken met de overheid en aanverwante publieke organisaties. Het bedrijf bemoeit zich actief met discussies over en initiatieven voor het digitaal veiliger krijgen van de Nederlandse samenleving en wil hierin optrekken met de publieke sector. 

Public affairs officer Astrid Oosenbrug vormt de verbindende factor vormen tussen Eset en de overheid. Zo zal zij actief deelnemen aan kennisgroepen en werksessies, proactief kennis delen met belanghebbenden en Eset vertegenwoordigen op publieke bijeenkomsten. Daarnaast fungeert zij binnen Eset als het aanspreekpunt voor de publieke sector.

Ict-veld

Oosenbrug zat een aantal jaren (2012-2017) in de Tweede Kamer namens de PvdA. Daar had zij onder meer het opensource- en openstandaardenbeleid en privacy in haar portefeuille. Daarna bleef ze actief in het ict-veld. Zij was een van de initiatiefnemers van het (gesneefde) sociaal netwerk Datong met veilige data-uitwisseling. Ook is zij een van de oprichters van het DIVD (Dutch Institute for Vulnerability Disclosure), een adviesclub voor (ethische) hackers.

Astrid Oosenbrug zegt over haar nieuwe rol als manager publieke zaken bij Eset Nederland: 'Te vaak wordt binnen de overheid en het bedrijfsleven het ontbreken van daadwerkelijke data-incidenten gezien als bewijs dat het wel goed zit met de informatiebeveiliging. Deze houding is, zo leert de praktijk, erg riskant. Zeker wanneer structurele risicoanalyses ontbreken en het bewustzijn binnen de organisatie ten aanzien van informatiebeveiliging onvoldoende ontwikkeld is. Dat vraagt om problemen. Het moet dus anders. Eset laat al jaren zien dat dit anders kan. Ik kijk er naar uit om de missie van een veiliger Nederland richting de publieke sector uit te dragen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-21T14:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.