SBB stelt actieplan op om stagetekorten aan te pakken

Dit artikel delen:

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) wil met het 'Actieplan stages en leerbanen' nog ongeveer zesduizend mbo-studenten aan een stage of leerbaan helpen. Onder meer in de ict-sectoren zijn er grote tekorten.

SBB wil bestaande leerbedrijven via verschillende kanalen benaderen met de vraag om stages en leerbanen te actualiseren in het portaal MijnSBB. Op die manier kunnen mbo-studenten reageren op beschikbare plaatsen via Leerbanenmarkt.nl of Stagemarkt.nl. Ook zoekt SBB nieuwe leerbedrijven.

Volgens SBB zijn 'mbo-studenten de vakmensen van de toekomst. Om een vak te leren, is het cruciaal dat ze een deel van hun opleiding volgen in de praktijk. Tegelijkertijd is het door het personeelstekort voor bedrijven interessant om bij- en omscholers een stageplek of leerbaan aan te bieden. En zo nieuw personeel op te leiden binnen het eigen bedrijf'.

Daarvoor zijn voldoende kwalitatieve erkende leerbedrijven nodig met goede praktijkopleiders die stages of leerbanen aanbieden. In een aantal sectoren en regio's zijn er echter grote stagetekorten, met name in de Randstad. Niet alleen voor meerderjaarstudenten maar zeker ook voor entree- en eerstejaarsstudenten. Om een leerbedrijf te worden eerst een erkenning worden aangevraagd. Een quickscan op de website van SBB is hiervoor de eerste stap.

Op de vraag waarom er in de ict-sector te weinig stages en leerbanen worden aangeboden, kon SBB nog geen antwoord geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-25T14:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.