Defensie kiest weer voor cryptotelefoon Tiger/S

Dit artikel delen:

Het ministerie van Defensie blijft de cryptotelefoon Tiger/S gebruiken. Daartoe is een nieuwe vijfjarige raamovereenkomst met de Zweedse fabrikant Sectra ondertekend.

Naast hardware voorziet het contract ook in diensten die worden gebruikt om gesproken communicatie en datacommunicatie te beveiligen tegen afluisteren. Deze oplossing maakt het gebruikers mogelijk geclassificeerde informatie op een veilige manier over te dragen vanaf elke locatie en op elk moment. De communicatie kent het rubriceringsniveau Stg. Geheim. 

Gekozen is voor de laatste versie van de Sectra Tiger/S, 7401 LTE. Dit toestel is geschikt voor alle vaste en mobiele 4G netwerken binnen Europa. Het is een eenvoudig te gebruiken veilige communicatie oplossing, aldus de fabrikant.

Defensie gebruikt al sinds 2004 de Sectra oplossing voor het beveiligen van haar mobiele communicatie met de cryptotelefoon Tiger/S. Overigens gebruikt alleen de Defensie-top deze telefoons. De rest moet het doen met Signal en Whatsapp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-30T16:55:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.