Inforing nieuwe loot aan de stam bij Xxllnc

Dit artikel delen:

Xxllnc, leverancier van lokale-overheidssoftware, breidt uit met de overname van Inforing. Dit bedrijf uit Breda ondersteunt gemeenten en welzijnsorganisaties met een registratie- en informatiesysteem (ris) op het gebied van schuldhulpverlening.

Het in 2005 opgerichte Inforing, met nu zestien medewerkers, zegt zo’n 290 gemeentelijke klanten te bedienen met software waarmee de problematiek rondom proactieve schuldhulpverlening en sociaal welzijn in goede banen is te leiden. In de ris-applicatie is voor elk vraagstuk een aparte module beschikbaar. Zo ontwikkelde Inforing in samenwerking met de gemeente Amsterdam ‘RIS Vroeg Eropaf’, een module die focust op het vroeg signaleren van problematische schulden.

Onlangs lanceerde Inforing een softwaremodule naar aanleiding van de Toeslagenaffaire, die in korte tijd leidde tot veel nieuwe aanvragen vanuit gemeenten. De software helpt gemeenten om inzicht te krijgen in het verloop van de sociale en financiële situatie van betrokkenen.  

Voor Xxllnc betekent de overname van Inforing een versterking van zijn positie in het sociale domein. Het is de achtste acquisitie in twee jaar tijd sinds het bedrijf uit Hengelo - toen nog onder de naam Exxellence - is overgenomen door software-investeerder Main Capital Partners. Exxellence startte in 2001 als spin-off van de Universiteit Twente en is onder de vleugels van Main uitgegroeid tot een softwaregroep met bijna 450 medewerkers die een scala aan totaaloplossingen levert voor de (semi-)overheid.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-07T12:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.