Rechtbank test digitale raadpleging zorgdossiers

Dit artikel delen:

Rechtbank Gelderland start met een pilot met het digitaal raadplegen van zaakdossiers in verplichte zorgzaken (Wvggz, Wzd en Wfz). Het webportaal Mijn Rechtspraak biedt alle advocaten die zich hiervoor aanmelden, vanaf 1 februari a.s. daartoe de mogelijkheid. Ook kunnen zij dan digitaal communiceren met de rechtbank.

Als de proef slaagt, dan kunnen advocaten in de tweede helft van het komende jaar bij alle rechtbanken digitaal met zorgdossiers gaan werken.

Het portaal brengt verplichte zorgdossiers en veilige communicatie met de rechtbank op één plek samen. Advocaten worden straks per mail op de hoogte gesteld, als de rechtbank hen heeft toegevoegd aan het digitale verplichte zorgdossier. Ze kunnen dan alle stukken van een zaak bekijken en downloaden. Het portaal biedt ook de mogelijkheid tot uploaden van stukken.

De pilot maakt deel uit van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Doel is de komende jaren eenvoudige digitale toegang te realiseren voor alle rechtzoekenden en procesvertegenwoordigers in het civiel recht en het bestuursrecht. Digitaal procederen wordt op de langere termijn verplicht voor juristen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-22T16:05:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.