Boots hoogste ambtenaar Economie en digitalisering

Michiel Boots (foto: ministerie van EZK)

Michiel Boots leidt vanaf april het directoraat-generaal Economie en digitalisering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij wordt als directeur-generaal (DG) de hoogste ambtenaar die zich op het ministerie met dit thema bezighoudt.

Het directoraat-generaal Economie en Digitalisering van EZK richt zich op het goed functioneren van de digitale economie en markten in Nederland. Het onderdeel draagt bij aan de digitalisering van de economie en samenleving en goed functionerende markten. Directoraten-generaal van een ministerie houden zich bezig met de opstelling van beleid.

Boots is sinds deze maand kwartiermaker en beoogd DG Economie en Digitalisering. Voordien was hij twee jaar chief economist en directeur Algemene Economische Politiek bij hetzelfde ministerie (EZK). Nog eerder was hij raadsadviseur bij het kabinet van minister-president Rutte.

De kersverse DG Economie en Digitalisering studeerde Nederlands Recht aan Universiteit Leiden en volgde een masteropleiding in Legal Research aan University of Oxford.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-25T17:07:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.