Rijk selecteert strategische ict-adviseurs

Dit artikel delen:

De rijksoverheid heeft de aanbesteding ‘Strategisch ICT Maatwerk Advies’ (Sima2022) afgerond en met vier combinaties en één partij raamovereenkomsten gesloten. De looptijd ervan is vier jaar; de totale maximale waarde ligt op zo'n 33,5 miljoen euro.

Tot de winnende combinaties van Sima2022 behoren Atos met de Galan Groep, M&I/Partners en Bisnez (1), Divetro, SeederDeBoer, 1Digital NL (2), PricewaterhouseCoopers Advisory, Accenture en Metri/IDC (3) en Verdonck, Klooster & Associates, Berenschot en McKinsey (4). Daarnaast is KPMG Advisory als vijfde partij geselecteerd.

Opvallende afwezige partijen zijn advies- en benchmarkbureau Gartner en softwarekwaliteit-tester SIG.

De geselecteerde partijen zullen het Rijk adviseren over ict-strategieën en de vertaling daarvan in uitvoerbare plannen. Nikki Kelly, hoofd van de divisie Public Sector & Defense Northern Europe van Atos, zegt hierover: 'Het vergroten van haar effectiviteit en flexibiliteit door digitalisering is een belangrijke doelstelling van de Nederlandse overheid. Atos ziet ernaar uit om hierbij een spilfunctie te vervullen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een moderne en efficiënte publieke dienstverlening.'

De reikwijdte van mogelijke opdrachten is breed. Een paar voorbeelden: governance & management, portfolio- en procesmanagement, i-auditing, robotisering, systeem-, applicatie- & legacystrategie, benchmarking, e-government, informatie-analyse, leiderschapsontwikkeling en integer gebruik van algoritmes.

Opvallend is dat in het kader van het 'social return'-beleid 'Maatwerk voor mensen' het Rijk opdrachtnemers kan vragen een proeftuin in te richten voor het bedenken van oplossingen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Ook kan het Rijk om innovatieproeftuinen vragen waar nieuwe technologieën en toepassingen zijn te testen.

Iasa en Sima

De Sima2022-aanbesteding is de opvolger van de Iasa2016 (Interdepartementale Aanbesteding Strategisch Adviesdiensten ICT)-tender die 1 augustus 2020 afliep. Daarna werd eerst de aanbesteding Sima2020 uitgeschreven maar die werd in januari 2021 noodgedwongen ingetrokken omdat er te weinig inschrijvers voor gunning in aanmerking kwamen. Na een evaluatie is Sima2022 uitgeschreven en wel afgesloten.  

De winnaars bij Iasa2016 waren Atos Consulting, Gartner, KPMG en twee consortia van VKA en Berenschot en PBLQ en Quint Wellington Redwood.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-04T11:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.