Miljoenen extra voor digitalisering rechtspraak

Dit artikel delen:
Rechtspraak

De rechtspraak krijgt jaarlijks ruim 155 miljoen euro extra, onder meer voor investeringen in digitalisering en innovatie alsmede ict-beveiliging. Een ander deel van het geld is bedoeld voor extra rechters en zware rechtszaken rond ondermijnende criminaliteit.

Dit heeft minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) afgesproken met de Raad voor de rechtspraak. Overeengekomen is dat er fors geïnvesteerd wordt om de rechtspraak op digitaal vlak toegankelijker te maken. Ook de online-dienstverlening wordt verbeterd. Hierdoor kan de rechtspraak in de toekomst beter voldoen aan wat de samenleving van haar vraagt. Het geld is niet alleen bedoeld voor vernieuwing, maar ook om de bijbehorende ict-beveiliging op orde te krijgen.

Volgens Henk Naves, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, lijken de jaren waarin werd bezuinigd op rechtspraak achter de rug. ‘En dat komt op een goed moment, want onze organisatie staat voor grote uitdagingen op het gebied van doorlooptijden, een te hoge werkdruk en krapte op de arbeidsmarkt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nóg weer eens €155 miljoen extra bovenop wat al niet werkt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-12T11:23:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.