Verse krachten voor Adviescollege ICT-Toetsing

Dit artikel delen:

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties en Digitalisering ingestemd met de benoeming van Adri de Bruijn en Arie van Deursen als leden van het Adviescollege ICT-toetsing. De benoeming gaat in per 1 september 2022.

Adri de Bruijn werkte bij de Belastingdienst en daarna bij het ministerie van Defensie. Tot medio 2019 was hij partner bij PwC, waarbij zijn werk zich vooral concentreerde op it-vraagstukken bij de rijksoverheid. Hij is bevoegd als registeraccountant en register edp-auditor.

Arie van Deursen is professor software engineering en oofd van de afdeling Software Technology van de faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica aan de TU Delft.

Het Adviescollege ICT-toetsing oordeelt over de risico’s en de slaagkans van ict-projecten binnen de Rijksoverheid en geeft adviezen ter verbetering. Ook toetst het de doeltreffendheid en doelmatigheid van onderhoud en beheer van informatiesystemen. Het adviescollege bestaat uit deskundigen – uit de wetenschappelijke wereld en het bedrijfsleven – die beschikken over bestuurlijke, toezichthoudende en managementervaring met betrekking tot realisatie, inzet en beheersing van ict-trajecten.

Het Adviescollege ICT-toetsing is de opvolger van het eind 2020 opgeheven Bureau ICT-Toetsing en telt maximaal vijf ict-deskundigen. De andere drie zijn Hans Verkruijsse, Rikky van Osch en Paul Klint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-18T12:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.