Nieuwe Arbitvoorwaarden it-levering aan Rijk

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

Sinds deze week gelden de nieuwe algemene rijksinkoopvoorwaarden bij it-overeenkomsten. De zogeheten Arbit 2022 vervangt de voorwaarden die sinds 2018 golden. Voor de nieuwe versie raadpleegde de Rijksoverheid de markt, waarbij veel onderwerpen werden getoetst en aangepast. Zo werden de voorwaarden getoetst op thema's als clouddienstverlening, kunstmatige intelligentie en agile softwareontwikkeling.

De Arbit-voorwaarden worden om vier jaar vernieuwd en gelden als modelovereenkomst voor alle contracten die betrekking hebben op de levering van kleine en middelgrote ict-producten en -diensten aan de Rijksoverheid. Ze worden ook vaak gebruikt bij specifieke it-producten en bij diensten zoals webhosting en saas. In andere gevallen zijn de Algemene Rijksvoorwaarden van toepassing.

Ontwikkeling en beheer van de Arbit zijn in handen van de interdepartementale Commissie Bedrijfsjuridisch Advies (CBA). De nieuwe voorwaarden zijn gepubliceerd in de Staatscourant van 9 september. Ze werden een dag later geldig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-16T11:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.