Verizon sluit megadeal met overheid VS

Dit artikel delen:
Amerikaanse vlag

Ict-concern Verizon heeft een contract ter waarde van 1,58 miljard dollar gesloten met de Amerikaanse overheid. Het bedrijf moderniseert de komende tien jaar de wereldwijde communicatie-infrastructuur voor ruim 260 ambassades, consulaten en andere locaties van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dat contract voor ict-diensten met het Department of State omvat de uitvoering en het beheer van netwerkoplossingen voor de buitenlandse kantoren van dat ministerie. Het project wordt uitgevoerd door een team van Verizon dat zich specifiek richt op klanten in de publieke sector.

Verizon en de Amerikaanse overheid werken al tientallen jaren samen in tal van projecten. Naast deze overeenkomst voor de wereldwijde netwerkconsolidatie en het netwerkbeheer van het Depatment of State ondersteunt het ict-concern bijvoorbeeld het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het bedrijf haalde recent ook een opdracht binnen bij inlichtingen- en opsporingsdienst FBI.

Om de opdracht voor Buitenlandse Zaken in goede banen te leiden, is gekozen voor 'een bewezen managementaanpak, duidelijke processen en op de laatste technologie gebaseerde tools’, schrijft Verizon in een toelichting. Dat moet ervoor zorgen dat alle diensten op tijd en volgens de prestatienormen worden geleverd. 

Nasdaq

Het in 2000 opgerichte Verizon is genoteerd aan de Nasdaq. Het bedrijf behaalde in 2021 een omzet van 133,6 miljard dollar.

Verizon biedt spraak-, data- en videodiensten en -oplossingen aan via zijn netwerken en platforms en springt naar eigen zeggen in op de groeiende klantvraag naar mobiliteit, betrouwbare netwerkverbindingen, veiligheid en controle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-06T11:16:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.