Kamer wil 1 juli duidelijkheid over Omgevingswet

Dit artikel delen:

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de regering uiterlijk 1 juli definitief duidelijkheid verschaft over de inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 januari 2024. Als dat niet lukt moet minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) met de VNG in gesprek gaan over de consequenties daarvan.

De coalitie en een aantal kleinere partijen vinden dat de wet begin volgend jaar in werking kan treden. Voor een zorgvuldige implementatie is nodig de knoop op 1 juli a.s. door te hakken. Dit besluit mag niet te dicht op de daadwerkelijke invoering zitten. De gemeenten, provincies en het bedrijfsleven hebben namelijk tijd nodig om alles te regelen voor het systeem ingaat. Minister De Jonge kan zich dat voorstellen.

Maar GroenLinks, SP, PvdA, PvdD, Volt en PVV willen eerst wachten met het bepalen van de definitieve invoeringsdatum totdat het Adviescollege ICT-toetsing (AcICT) een positief advies heeft gegeven over het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Hun motie werd echter verworpen. Momenteel kan het AcICT de betrouwbaarheid en de stabiliteit van het DSO nog niet goed beoordelen, zo bleek onlangs tijdens een briefing aan de Eerste Kamer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-14T09:57:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.