Mark Rutte paait Indiase cybersecurity

Dit artikel delen:

Demissionair minister-president Mark Rutte hoopt Indiase techbedrijven te kunnen verleiden om Nederland als springplank naar Europa te gebruiken. Hij riep deze week tijdens de Nederlandse handelsmissie in India vooraanstaande cybersecuritybedrijven op zich hier te vestigen.

Vooral de regio Groot-Rotterdam-Den Haag doet veel moeite om betrokken bedrijven aan te trekken. Met subsidie van de overheid is het Digital Soft Landing Program gestart, een initiatief om Indiase cybersecurity-spelers te begeleiden bij hun Europese uitbreiding via Nederland.

The Hague & Partners, Netherlands Foreign Investment Agency, InnovationQuarter, gemeente Den Haag, Security Delta (HSD) en DutchBasecamp hebben hiertoe een consortium gevormd. Het doel van de handelsmissie, die nog tot en met vandaag voortduurt, is het versterken van de economische betrekkingen tussen de twee landen.

Er zijn overigens al jarenlang diverse grote Indiase techconcerns actief op de Nederlandse ict-markt, zoals TCS, Wipro, HCS en Tech Mahindra die onder meer al beveiligingsdiensten aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi.

Maar wellicht kunnen deze bedrijven beter begeleid worden dan eerdere Indiase IT-bedrijven, en belangrijker nog zorgen dat die wat beter integreren binnen Nederland door meer aandacht voor lokale kennis en culturele en interculturele vaardigheden, inclusief Engels dat ook niet-Indiers begrijpen.

Hoe?
Lees er meer over in mijn eBook bij Bookboon. Uitgebreide papieren versie volgt by Amsterdam University Press.

Waarom Indiase bedrijven? Waarom niet Nederlandse bedrijven stimuleren?

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-14T10:22:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.