Sogelink neemt Regeldienst over voor Omgevingswet

Dit artikel delen:

Sogelink, een Franse leverancier van softwareoplossingen voor professionals op het gebied van infrastructuur, bouw en vastgoedbeheer, heeft Regeldienst gekocht. Dit bedrijf uit Rotterdam is gespecialiseerd in regelgedreven softwareoplossingen voor de publieke sector, waaronder voor de veelbesproken Omgevingswet in wording.

Sogelink kent in Nederland een sterke positie op het gebied van geo-informatiesystemen (gis) nadat het Locatiqs uit Nieuwegein in april 2022 overnam. Locatiqs is een bundeling van de gis-spelers GOconnectIT en Geodan.

Nu komt daar Regeldienst bij. Het bedrijf uit de havenstad levert softwareproducten waarmee overheden (gemeenten, provincies, waterschappen en rijk) kunnen aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO-LV). Het bedrijf richt zich zijn producten op het toepasbaar maken van regels middels vragenbomen.

Omstreden

De omstreden Omgevingswet introduceert een nieuw raamwerk voor het beheer van de fysieke omgeving, inclusief ruimtelijke ordening, waterbeheer, energietransitie en infrastructuur. Het vereist robuuste softwareoplossingen om onder meer complexe vergunningaanvragen te kunnen afhandelen.

Volgens Sogelink kunnen naadloze samenwerking mogelijk te maken en processen voor overheidsinstanties te stroomlijnen. Door de overname Locatiqs en Regeldienst hun expertise combineren op het gebied van digitale lokketten van lokale overheden en hen beter helpen bij de voorbereiding op de invoering van de Omgevingswet.

Sogelink wordt bij zijn overnames financieel ondersteund door de eveneens Franse investeerder Keensight Capital.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-10-02T12:23:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.