Webmaster voelt zich eenling binnen gemeente

Dit artikel delen:

Gemeenten voelen een sterke druk om het internet steeds meer binnen de organisatie te integreren. Tussen de snelheid van veranderingen en de aanpassing van de organisatie hieraan, ligt een spanningsveld.

Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van Thijs Biezeman in het kader van zijn opleiding Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht.

 

Uit interviews bljkt dat bijna de helft van de webmasters bij gemeenten zich met zijn werkzaamheden een éénling binnen de organisatie voelt. Verder geeft 60 procent van de ondervraagden aan dat de aanlevering van content vanuit de ambtelijke organisatie continu aangewakkerd moet worden.

 

Maar liefst de helft van de respondenten geeft aan dat voor het behalen van de internetdoelstellingen te weinig webfunctionarissen zijn aangesteld en er te weinig mogelijkheden worden geboden voor opleiding en training.

 

Biezeman concludeert in zijn onderzoek dat er verdere integratie van internet binnen gemeenten zich over het algemeen nog onvoldoende heeft vertaald in personele capaciteit en concreet vastgelegd beleid.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-02T09:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.