Kamer wil openbare hoorzitting bewaarplicht

Dit artikel delen:

Een meerderheid in de Tweede Kamer is ongerust over plannen van Europese Ministers over het jarenlang bewaren van internetverkeersgegevens. Gisteren kondigde het parlement aan nog deze maand een openbare hoorzitting te organiseren over de bewaarplicht.

De Tweede Kamerleden kregen gisteren een besloten voorlichting van Britse politiefunctionarissen over de zin van het bewaren van internetverkeersgegevens. Bij een vergelijkbare, maar wel openbare bijeenkomst bij het Europees Parlement gaf veteraan van de Londense politie David Johnson verschillende voorbeeld hoe beperkte mobiele telefoonverkeersgegevens hadden geholpen met het oplossen van enkele moordzaken en ontvoeringen, zo meldt de Europese e-nieuwsite Euobserver.

Onder meer GroenLinks en SP willen dat minister Piet Hein Donner van Justitie ook luistert naar argumenten van privacy-voorstanders en consumentenorganisaties. Coalitiepartij D66 wil daarnaast dat de richtlijn via de Europese Commissie en Europees Parlement gaat. Donner herhaalde gisteren te blijven praten met collega ministers over hun voorstel voor de opslag van internetverkeersgegevens.

De Europese ministers overleggen al enige tijd over maatregelen om de verkeersgegevens van internetgebruik in te zetten voor politie-onderzoek. Ze willen dat internetaanbieders alle gegevens een aantal jaren bewaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-07T11:09:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.