Ex-D66-voorzitter leidt Ososs-project

Dit artikel delen:

Oud-partijvoorzitter van D66, Tom Kok, wordt tijdelijk de nieuwe programmamanager van Ososs. Het gaat om een periode van vier maanden. Dat project wordt begin volgend jaar geplitst in een project voor open standaarden en één voor open source.

Ososs is het programma waarmee de overheid bij zichzelf het gebruik van open standaarden en open source software wil stimuleren. Professioneel netwerker Tom Kok moet het programma nieuw leven inblazen, zo stelt een intern bericht over de benoeming. Kok gaat twee dagen per week voor het project aan de slag.

Het project voor het stimuleren van het gebruik van ict-standaarden wordt ondergebracht bij de Gemeenschappelijke Beheer Organisatie, dat infrastructurele diensten levert aan overheidsinstanties, zoals beveiligings- en online identificatie-diensten. Hier werkt ook de voorganger van Kok, Mark Bressers.


Het andere project, voor open source software, gaat verder als onderdeel van Ictu, een ict-projectorganisatie voor de overheid. Het open source project gaat volgend jaar ijveren dat overheidsinstanties dit type software daadwerkelijk gaan inzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-12T15:13:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.