Nieuwe uitwisselingsstandaard gemeenten beschikbaar

Dit artikel delen:

De nieuwe versie van het Standaard Uitwisselings Formaat (StUF) is aangepast aan internationale standaarden voor het berichten verkeer XML en SOAP en vanaf vandaag beschikbaar voor gemeenten.

StUF 2.0. kent daarnaast een uitgebreider toepassingsbeleid. In de toekomst kunnen naast basisgegevens ook gegevens worden uitgewisseld rond bijvoorbeeld WOZ-waarden, rioleringen en vergunningen.

EGEM (de instantie de gemeenten helpt bij het automatiseren) heeft de nieuwe standaard gedefinieerd op verzoek van gemeenten, leveranciers en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Centric, Pink/Roccade, Procura en andere leveranciers van gemeentelijke informatiesystemen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van StUF 2.0.

De standaard is een zogenaamde ‘working draft’, een afgeronde versie die zich in de praktijk moet bewijzen en moet worden doorontwikkelt. De gemeente Amsterdam is inmiddels begonnen met de implementatie.

StUF is de standaard die nodig is om de uitwisseling van gegevens tussen verschillende automatiseringssystemen binnen een gemeente mogelijk te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-13T10:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.