Nieuwe Sober-aanval vindt plaats na 5 januari

Dit artikel delen:

De volgende aanval van de Sober-worm komt na 5 januari 2006. Dat blijkt uit aanwijzingen in de code van de meest recente Sober-worm, aldus Breekpunt.nl

Maker van anti-virussoftware iDefense komt met deze waarschuwing via een persbericht. Voor 5 januari zou gekozen zijn, omdat het dan 87 jaar is geleden dat de Duitse Nationaal-Sociaal Arbeiderspartij is opgericht. Maar de informatie is niet nieuw. “Dit is informatie die standaard bij een virus-analyse naar voren komt. Maar wij hebben ervoor gekozen om dit niet naar buiten te brengen”, zegt informatiebeveiligingsspecialist Righard Zwienenberg van Norman.

Volgens Zwienenberg is iDefense erg vroeg met de waarschuwing. “Wij houden verschillende websites in de gaten of de code daar als staat. Maar de code staat nu nog niet klaar op websites, aldus Zwienberg. Maar dat vindt Zwienenberg ook logisch: “Als de code nu al zou klaar staan, sturen wij een update uit. En dat is iedereen weer beveiligd”.

Bovendien vindt Zwienenberg het gevaar nu niet groter dan bij andere varianten van Sober. “Ook bij andere varianten stond een datum voor een latere release in de code. Maar daar hebben we ook op kunnen inspringen”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-13T10:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.