2005 is jaar van gerichte virusaanvallen

Dit artikel delen:

"Het jaar 2005 wordt herinnerd als het jaar waar de massa virusaanvallen veranderden naar meer gerichte aanvallen". Dat zegt CTO van MessageLabs Mark Sunner.

Uit het jaarlijkse beveiligingsrapport van MessageLabs blijkt verder dat het aantal virusaanvallen op individuen en bedrijven is het afgelopen jaar flink toegenomen. Maar ook de schade van een virusaanval wordt steeds groter. 

De grootste gevaren van 2005 waren de spam, nieuwe doelen, phishing en botnets, schrijft MessageLabs. Het bedrijf verwacht dat het aantal e-mailaanvallen op bedrijven gaat toenemen in 2006. Voor individuen is de toename van phishingaanvallen en aanvallen via het web, instant messaging en mobiele apparaten het grootste gevaar volgend jaar.

Maker van anti-virussoftware McAfee stelde, vanwege haar tien-jarig bestaan, ook een prognose voor 2006 samen. Het bedrijf verwacht meer mobiele virussen, potentially unwanted programs (pup’s) en phishing en diefstal van identiteit in het nieuwe jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-21T10:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.