In 2005 meeste bedrijven gehackt ooit

Dit artikel delen:

Het afgelopen jaar is recordjaar voor de meeste hack-gevallen en dataverliezen bij bedrijven. Daarbij is vertrouwelijke informatie of klantgegevens verloren. Tenminste 130 Amerikaanse bedrijven werden in 2005 slachtoffer.

Hierdoor liepen meer dan 55 miljoen Amerikanen kans op identiteitsdiefstal. Eerder schatte een adviseur van de Treasury Department’s Office of Technical Assistance dat schade door cybercrime groter is dan de schade door illegale drugs. Toch besloot het Amerikaanse Departement of Homeland Security het onderzoeksbudget voor 2005 voor cyberbeveiliging terug te schroeven met 7 procent naar 16 miljoen dollar.

Het Internet Storm Center vraagt aan websurfers of ze ip-adressen of -ranges willen nomineren voor het ‘meest gehate ip-adres van 2005’. Adressen die steeds malware of botnets sturen, maar waar de verantwoordelijke internet provider (isp) niet ingrijpt De eerste nominatie ging naar Netblock 195.225.176.x – 195.225.177.x van provider Netcathost in Kiev. De klachten betroffen onder andere hosting exploits en browser hijacks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-04T10:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.