Symantec koopt zich in op markt im-beveiliging

Dit artikel delen:

Symantec koopt voor een onbekend bedrag IMlogic, leverancier van beveiliging voor instant-messaging (im). De twee bedrijven waren reeds partners, maar Symantec wil de wederzijdse technologie en producten integreren.

De softwareproducent wil daarmee niet alleen im-software beveiligen, maar ook voorzien van mogelijkheden voor logging en archivering. Im wordt in toenemende mate gebruikt in het bedrijfsleven, maar veel im-software ontbeert zakelijke functionaliteit. Dit komt voort uit de consumentenoorsprong van im.

De technologie van IMlogic is onder andere in gebruik door Microsofts Live Communication Server. Daarnaast heeft ook Symantec-concurrent McAfee een technologie-overeenkomst met IMlogic. Het is nog niet bekend of de inlijving door Symantec invloed heeft op deze relaties.

IMlogic meldde al dat het zijn klantenbestand afgelopen jaar met 76 procent is toegenomen. Daarbij zag het ook zijn omzet naar een nieuw record stijgen. Symantec kocht eerder al een reeks andere bedrijven om nieuwe, veelal aanpalende markten te bestrijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-04T13:37:00.000Z Jasper Bakker