Microsoft brengt WMF-patch toch eerder uit

Dit artikel delen:

Microsoft brengt zijn patch voor het WMF-gat toch eerder uit. De Windows-producent wou het beveiligingslek, waarvoor reeds exploits rondwaren, oorspronkelijk pas dichten bij de maandelijkse patch-ronde, aanstaande dinsdag.

Het bedrijf verklaart dat het eerder klaar was met het testen van de patch dan voorzien en dat het deze oplossing daarom nu uitbrengt. "Daarnaast brengen we de patch eerder uit in reactie op de sterke wens van onze klanten dat we de patch zo snel mogelijk uitbrengen", luidt de officiële verklaring.

Een vroege uitvoering van de patch was al uitgelekt en bleek correct te werken. Woordvoerders van Microsoft verklaarden echter dat dit niet de patch was die uiteindelijk zou verschijnen. De softwareproducent adviseerde gebruikers dan ook deze pre-release patch te negeren.

De vannacht uitgebrachte patch lijkt volgens de eerste testen goed samen te gaan met de fix die ontwikkelaar Ilfak Guilfanov had gefabriceerd. Die workaround voorkwam de aanroep van de fout ontworpen functie die het lek vormt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb de officiele patch WindowsXP-KB912919-x86-NLD geinstalleerd. Echter, bij het bezoeken van bepaalde sites wordt mijn Windows viewer automatsich geopend, weliswaar wordt er geen afbeelding getoond. Werkt deze officele patch uberhaupt wel?

De officiele Windows patch "WindowsXP-KB912919-x86-NLD.exe" werkt NIET! Deze patch is te vinden op:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0c1b4c96-57ae-499e-b89b-215b7bb4d8e9&DisplayLang=nl

PC wordt, na installatie van deze patch, nog steeds geinfecteerd met Trojan Horses bij het bezoeken van een "kwaadwillende" site.

Het bezoeken van dezelfde site met Mozilla Firefox 1.5 geeft geen enkel probleem!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-06T10:06:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.