Microsoft verwijdert kritische Chinese blog

Microsoft heeft de weblog van de Chinese blogger Zhao Jing verwijderd op verzoek van de Chinese regering. Jing uitte op zijn weblog kritiek op het beleid van de Chinese overheid.

Jing publiceerde op zijn blog informatie over een recente staking bij de krant The Beijing News. Deze vond plaats uit protest tegen het ontslag van een redactiechef. Ook waren er kritische artikelen over het Chinese regeringsbeleid te lezen.

Microsoft stelt zich te houden aan ‘lokale wetgeving en voorschriften’. De weblogservice van Microsoft filtert op last van de Chinese overheid alle berichten waarin onder meer de termen democratie en mensenrechten staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit soort acties van de Chinese regering moet gelijk beantwoord worden door de internationale gemeenschap d.m.v. het boycotten van allerlei activiteiten met China. Bijv. het houden van de Olympische Spelen zou moeten worden afgeblazen.
Als Microsoft of wie dan ook op dit soort verzoeken ingaan is het hek van de dam. Elk land wat geen commentaar, kritiek, o.i.d. op het internet wenst te zien gaat deze mogelijkheid benutten. Het is je reinste censuur.
Dat Micro$oft zo snel aan het verzoek voldoet bewijst maar weer dat geld alles uitmaakt op deze wereld. Het zakelijk belang van Micro$oft prevaleert boven de vrije meningsuiting.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-09T09:58:00.000Z Rian van Heur