BlackWorm elke derde dag van maand actief

Dit artikel delen:

De BlackWorm, ook wel bekent als Nyxem.e, blackmal.e en Kama Sutra onderneemt iedere derde dag van elke maand destructieve acties. Volgens beveiligingsbedrijf Websense verwijdert de worm bestanden met verschillende extensies op de geïnfecteerde computers.

Vanaf drie februari zal de worm bestanden verwijderen. Voorbeelden die Websens geeft van extensies zijn .doc, .xls en. .ppt. De e-mailworm die een pif-bestand als bijlage heeft verspreidt zich na infectie verder in het netwerk. De worm bevat tevens een teller, die informatie over het aantal geïnfecteerden naar een webserver stuurt. Gistermiddag stond het aantal geïnfecteerden op zevenhonderd duizend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er is veel onwetendheid onder de mensen, ik heb de secretaresse van onze tennisclub ( 75 jr! maar zo vief als een 40 jarige) een paar jaar geleden met Mailwasher leren werken en daarmee verwijdert ze trouw alle virusmails en bounced ze de Spam, nog nooit een op de computer gekregen. Alle ingebrachte floppy's, usb-sticks, cd-r's etc even met de virus-scanner ( Antivir en Panda) , Mozilla Firefox voor Internetten, Pestpatrol tegen de Spy's en af en toe een Ghostje terugzetten en het systeem draait al jaren zonder problemen. Wel nadat ik Norton Security Suite had verwijderd ( is zelf een soort virus, vertraagt je computer behoorlijk en laat evenzogoed diverse virussen door! ) We gebruiken wel een aparte PC voor de boekhouding en leden-administratie die niet aan Internet hangt. Misschien een kwestie van goede voorlichting?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-26T12:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.