Lenovo, Google en Sun steunen anti-malware campagne

Dit artikel delen:

Google, Lenovo en Sun zijn de sponsors van een nieuwe campagne tegen spyware, adware en (andere) malware. De site StopBadware.org moet uitgroeien tot een informatie- en onderzoekscentrum in de strijd tegen malafide software.

De anti-‘badware’-site roept gebruikers op hun ervaringen met 'badware' te melden. Dat kan in de vorm van een persoonlijk verhaal, of door gebruik te maken van een technisch formulier. De informatie uit de formulieren komt in een openbare databank terecht.

De organisatie wil door middel van die databank de ergste badware en de makers daarvan op te kunnen sporen. Op de langere termijn hopen de onderzoekers ook trends te kunnen signaleren, en nieuwe manieren te vinden om badware te bestrijden. Daarnaast wil de organisatie graag standaarden ontwikkelen voor makers van software, die beschrijven wat goede en wat slechte software is.

Het onderzoek achter StopBadware.org wordt geleid door de Harvard Law School's Berkman Center for Internet & Society en het Oxford Internet Institute.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Sun

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-30T10:46:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.