Mozilla lost Firefox beveiligingsproblemen op

Dit artikel delen:

Mozilla heeft een nieuwe versie van zijn Firefox browser gemaakt die kritieke beveiligingsupdates bevat. Versie 1.5.0.1 heeft daarnaast een aantal stabiliteitsfixes meegekregen.

 

 

De release is de eerste keer dat de ontwikkelaars gebruik maken van een nieuwe feature van de browser. De gebruiker krijgt namelijk automatisch bericht van deze kritieke update. Uit klachten die op forums gepubliceerd werden, bleek wel dat nog niet iedereen bericht had gehad. De vertraging wordt veroorzaakt door de ontwikkelaars zelf, omdat Mozilla zijn updates wil groeperen om de servers niet te overbelasten.

 

De update bevat acht beveiligingsfixes die als zeer kritisch geclassificeerd zijn. Het risico op problemen wordt echter verminderd, omdat er nog geen code bekend is die de bugs kan uitbuiten. De fouten zijn intern geconstateerd, aldus het bedrijf.

 

Hiernaast heeft het bedrijf ook de problemen rond het 'opeten van de CPU' aangepakt. Verder kwam ook naar voren dat in Mozilla Thunderbird een redelijk kritieke fout gevonden is. Deze betreft de manier waarop het e-mail programma omgaat met berichten die JavaScript Web programmeertaal gebruiken . Op dit moment wordt geadviseerd om JavaScript uit te zetten en voorzichtig te zijn met het openen van mail van onbekende adressen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-03T11:29:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.