Regering VS vormt werkgroep internetvrijheid

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zet een werkgroep op die zich inzet voor wereldwijde vrijheid van en op Internet. De werkgroep richt zich op landen die Amerikaanse technologieën misbruiken om vrije informatievergaring op Internet aan banden te leggen.

Het ministerie onderzoekt een wetsontwerp dat Internetbedrijven dwingt geen servers in China te plaatsen. De lokale regering kan dan niet aan de persoonlijke informatie komen die op de servers is opgeslagen. “Wij denken dat dit een belangrijk punt van aandacht is”, aldus een medewerker van het ministerie tijdens de persbijeenkomst over de oprichting van de werkgroep.

De werkgroep komt deze week voor het eerst bijeen. De verwachting is dat het onderzoek naar het wetsontwerp over een aantal maanden rond is. De uitkomsten daarvan worden dan gegeven aan Condoleezza Rice, minister van Buitenlandse zaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-15T11:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.