Schade door cybercrime groter dan gewone criminaliteit

Dit artikel delen:

Cybercriminaliteit levert bedrijven meer schade op dan gewone criminaliteit. Dat vindt 58 procent van de drieduizend Chief Information Officers (CIO's) die IBM wereldwijd heeft geënqueteerd.

Bedrijven maken zich de meeste zorgen over het verlies van inkomsten (72 procent) en het verlies van klanten (67 procent). Daarnaast is 63 procent bezorgd over de impact van cybercriminaliteit op de reputatie van het bedrijf.

Bijna zestig procent van de ondervraagden denkt voldoende beschermd te zijn tegen cybercriminaliteit. De maatregelen die ze daartegen hebben genomen zijn het upgraden van antivirussoftware (69 procent), het upgraden van firewalls (74 procent), het implementeren van intrusion detection/prevention technologieën (69 procent) en het implementeren van vulnerablity/patch management systemen op het netwerk (58 procent).

Ruim tachtig procent van de ondervraagden denkt dat de dreiging vandaag de dag voornamelijk afkomstig is van georganiseerde bendes en niet meer van op zichzelf opererende hackers. Maar de werknemer blijft de grootste bedreiging van werkgevers; 66 procent gelooft dat het eigen personeel een beveiligingsrisico is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-14T13:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.