Amsterdamse onderzoekers maken rfid-virus

Dit artikel delen:

De beveiliging van rfid-tags is opnieuw op de proef gesteld. Onderzoekers van de Vrije Universteit van Amsterdam zijn erin geslaagd een computervirus op een rfid-tag te plaatsen.

Dit werd totnogtoe voor onmogelijk gehouden vanwege de beperkte geheugenruimte van de chip. Vandaag geeft promovenda Melanie Rieback een demonstratie van het plaatsen van een virus op een rfid-chip tijdens de jaarlijkse IEEE Conference on Pervasive Computing and Communications in Pisa.

Een besmette rfid-tag kan een heel systeem platleggen. Rieback benadrukt dat ontwikkelaars hun rfid-systemen moeten controleren en veiligheidsprocedures en veilige programmeertechnieken moeten toepassen Deze maatregelen kunnen de dreiging van rfid-virussen beperken.

De beveiliging van rfid is al eerder op de proef gesteld. Vorig jaar beweerde een Duitse consultant dat rfid-tags relatief makkelijk te decoderen zijn. En in januari van dit jaar liet het Information Security Institute van de Johns Hopkins University in Baltimore zien dat er maar een relatief eenvoudige techniek nodig is om de tags te hacken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-15T13:22:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.