China begint aan bestrijding van spam

Dit artikel delen:

China wil de spamoverlast effectief aanpakken. Het land is met 15,7 procent veruit belangrijkste bron van spam na de Verenigde Staten. De hoeveelheid ongevraagde reclame email uit China heeft zich sinds 2004 zelfs verdubbeld.

Vorige maand heeft China maatregelen aangekondigd die de verspreiding van spam strafbaar moeten maken. Zo moet voortaan de toevoeging AD voor advertentie in de boodschap worden vermeld. Ook voor het versturen van SMS berichten wordt regelgeving voorbereid. De maatregelen moeten resulteren in een antispam-wetgeving vergelijkbaar met die van de Verenigde Staten uit 2003. Daarmee wordt China minder aantrekkelijk voor buitenlandse spammers die via Azië ongewenste reclameboodschappen willen versturen.

Het gaat de Chinese regering niet alleen om spam die het land verlaat. China telt momenteel 111 miljoen internet gebruikers, en is daarmee veruit de grootste internet gebruiker na de VS. Ook spam gericht op de Chinezen zelf zal daarom aangepakt moeten worden.

De maatregelen komen geen moment te laat. Volgens antivirusbedrijf Symantec is China een van de belangrijkste bronnen voor zombies, geïnfecteerde pc’s die automatisch spam versturen. Het aantal zombie-infecties uit China is vorig jaar zelfs met 153 procent gestegen. De verspreiding daarvan lukt in China beter dan in andere landen omdat de beveiliging van de computers doorgaans onder de maat is. Veel pc’s zijn uitgerust met illegale software waarvoor geen updates beschikbaar zijn waardoor deze systemen makkelijker gekaapt kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-17T10:03:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.