Oude wormen voeren top tien maart aan

Dit artikel delen:

Eenderde van het aantal geïnfecteerde computers is door een 'oude' worm besmet. Uit de top tien van antivirusbedrijf Sophos blijkt dat de oudjes Zafi.B en Netsky.P de top tien aanvoeren.

Zowel Zafi.B en Netsky.P werden in 2004 ontdekt. Samen zijn ze goed voor 32,6 procent van alle geïnfecteerde computers. De top tien van maart wijkt weinig af van eerdere overzichten. De enige nieuwe malware in de lijst is de Clagger-I Trojan op de zesde plaats en goed voor 3,4 procent van alle besmettingen.

De Clagger-I heeft PayPal-gebruikers als doelwit en verspreidt zich via e-mail met het onderwerp ‘Notifaction: Your Account Temporally Limited’. Als de gebruiker de bijlage opent wordt het Trojaanse paard geïnstalleerd en steelt daarna gebruikersnamen en wachtwoorden van websites en formulieren die de tekst ‘cash’, ‘bank’, ‘log’ en ‘id’ bevatten.

De MyDoom-AJ en het Trojaanse paard Mytob-Z komen opnieuw de top tien binnen. Deze malware werd vorig jaar april voor het eerst ontdekt en stond de afgelopen maanden niet meer in de top tien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-03T11:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.