BSA roept op tot hervorming copyrightheffingen

Dit artikel delen:

De Business Software Alliance (BSA) is het niet eens met de manier waarop copyrightheffingen geregeld zijn. De organisatie maakt zich sterk voor hervorming van de Europese heffingen, als onderdeel van de Copyright Levies Reform Alliance (CLRA).

De CLRA wil meer eerlijkheid en transparantie in copyrightheffingen op professionele en consumentenproducten in de Europese Unie, zodat consumenten eerlijk behandeld worden en leveranciers een eerlijke vergoeding krijgen.

Dit voornemen komt voort uit een door de CLRA gepubliceerde economische impactstudie. Daarin heeft de organisatie details over heffingen in negen Europese landen gepubliceerd.   Volgens de Europese Copyright Richtlijn zouden de heffingen moeten afnemen naarmate de bescherming van digitale media toeneemt. De studie van de CLRA bevestigt dat beeld niet. De studie wijst uit dat de heffingen zullen stijgen van 1,57 miljard euro in 2006 naar 2,12 miljard in 2009.

Copyrightheffingen werden in de meeste Europese landen geïntroduceerd om copyright-eigenaren te compenseren voor het legaal kopiëren voor privégebruik. Deze regeling werd geïntroduceerd voordat copyright-protectietechnologie ontwikkeld werd.

De CLRA bestaat naast de BSA uit de European American Business Council (EABC), de European Digital Media Association (EDiMA), de European Information and Communications Technology and Consumer Electronics Association (EICTA), en de Recording-media Industry Association of Europe (RIAE).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-06T10:52:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.