Aanvallen gericht op winst domineren online landschap

Dit artikel delen:

Criminelen gebruiken steeds vaker kwaadaardige code om geld te verdienen. Dat blijkt uit het Internet Security Threat Report van Symantec.

De tweede helft van het afgelopen jaar nam de kwaadaardige code die persoonlijke informatie kan blootleggen toe. Volgens Symantec domineert deze vorm van cybercriminaliteit het online landschap. In eerdere rapporten schreef Symantec al dat de ernst van de aanvallen toenam.

In het vorige rapport vermeldde Symantec al dat de aanvalsdoelen van de criminelen steeds kleiner worden. Aanvallers kiezen niet meer voor grote aanvallen op meerdere apparaten, maar hebben gerichte doelen waardoor ze makkelijk aan persoonlijke, geheime of financiële informatie kunnen komen.

Ook het aantal DoS-aanvallen (denial of service) nam toe. De tweede helft van 2005 vonden gemiddeld 1,402 aanvallen per dag plaats. Dat is een toename van 51 procent vergeleken met de eerste helft van 2005.

Van 1 juli tot 31 december 2005 vond Symantec 9163 bot-geïnfecteerde computers per dag. Bots worden gebruikt voor DoS-aanvallen. De eerste helft van 2005 vond Symantec nog 10347 bot-computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-12T09:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.