McAfee meldt doorzetten opkomst stealthware

McAfee meldt dat malafide software die zichzelf verbergt (o.a. rootkits) voor scanners in grotere mate opkomt. De antivirusproducent stelt op basis van onderzoek dat de groei van stealthware in de afgelopen drie jaar 600 procent bedroeg.

McAfee wijdt deze sterke groei deels aan open source; kwaadwillenden delen vaak de code van hun 'gereedschap', wat eerder al tot vele, snel verschijnende varianten van wormen en virussen heeft geleid. De beschikbaarheid van de broncode van rootkits leidt er nu toe dat meer en meer malware (zoals spyware, maar ook wormen) zich verbergen op geïnfecteerde systemen.

De leverancier van antivirus- en beveiligingssoftware schetst dit groeiende probleem in enkele rapporten. Naast de toename van het aantal gevallen stealthware, neemt ook de complexiteit ervan toe, meldt McAfee in zijn malware-rapport. Die is tussen 2000 en 2005 met maar liefst 400 procent toegenomen. Het overgrote merendeel van deze malware betreft nog altijd Windows.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-18T08:39:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.