Nederland elfde op wereld-spamlijst

Nederland is elfde in de ranglijst van landen waar spam vandaan komt, meldt Sophos. De Verenigde Staten voert nog altijd de lijst van meest spammende landen aan. Amerikaanse antispam-maatregelen hebben het percentage wel teruggedrongen van bijna de helft naar ongeveer een kwart.

De positie van Nederland, die in januari nog op dertien stond, is 'behaald' met 1,8 procent van alle spam. Die hoeft overigens niet uit het land zelf te komen; relaying is meegeteld. Het aandeel van oudere, slecht beveiligde pc's in een land zorgt dan ook voor meer spamverzendingen. De VS is goed voor 23,1 procent, op de voet gevolgd door het - ook hier snelgroeiende - China met 21,9 procent.

Na deze twee 'toppers' zakken de aandelen scherp: Zuid-Korea is nummer drie met 9,8 procent. Daarna volgen Frankrijk (4,3 procent), Polen (3,8 procent), Spanje (3,3 procent), Duitsland (3,0 procent), Brazilië (2,9 procent), Japan (2,0 procent) en Groot-Brittannië (1,9 procent). Hekkensluiter van de door Sophos samengestelde dirty dozen-lijst is Taiwan met 1,6 procent.

Het Aziatische continent is met voorsprong de grootste spam-bron; 42,8 procent. Noord-Amerika volgt met 'slechts' 25,6 procent. Europa zit op 25 procent en Zuid-Amerika op 5,1 procent. Sophos meldt dat Europa op het punt staat Noord-Amerika in te halen als grootste spamregio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-21T08:37:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.