Miljoenenboete voor Microsoft en Autodesk om patent

Dit artikel delen:

Microsoft en Autodesk moeten gezamenlijk 133 miljoen dollar betalen voor het schenden van twee softwarepatenten van Z4 Technologies. De patenten betreffen methodes om softwarepiraterij tegen te gaan.

Volgens de rechtbank in Texas schond Microsoft de patenten opzettelijk met zijn software Office en Windows XP. Autodesk deed dat met AutoCAD. De jury legt dan ook boetes op van respectievelijk 115 miljoen en 18 miljoen dollar.

Beide bedrijven stellen dat de patenten ongeldig zijn. De gepatenteerde antipiraterij-methode van het in Michigan gevestigde Z4 draait om codes en wachtwoorden die zijn verbonden aan programma's. Microsoft heeft dit idee geïmplementeerd in zijn - aanvankelijk omstreden - productactivering van Office en Windows XP.

Microsoft verklaart dat Z4 informatie over zijn methodes heeft achtergehouden voor het patentenbureau. Daarnaast stelt de Windows-producent dat het al veel eerder aan dergelijke antipiraterij-methodes werkt. Het bedrijf heeft al besloten in hoger beroep te gaan. Autodesk laat weten mee te gaan met eventuele juridische acties van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-21T10:00:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.