Microsoft gaat Windows- en Office-piraten irriteren

Dit artikel delen:

Microsoft gaat illegaal gebruik van Windows verder aanpakken: het biedt een download aan die bij gebruik van een 'piratenversie' constante vermaningen daarover laat opspringen. Overigens is deze download niet verplicht en zou het zelfs te deïnstalleren zijn.

Microsoft zet hiervoor zijn Windows Genuine Advantage-tool in, waarvan ook een uitvoering voor Office is. Eerstgenoemde is negen maanden geleden gelanceerd, terwijl de tweede nu in de proeffase verkeert. De proef wordt gehouden in landen waar veel softwarepiraterij is, zoals China, Rusland, Korea en Brazilië.

Tot op heden gebruikte de softwareproducent zijn controlemiddel alleen voor extra's die het voor download ter beschikking stelde. Dat betreft onder meer zijn antispyware-software en een fotobewerkingsprogramma. De nieuwe irritatiecampagne verbreedt de inzet van de WGA- (en OGA-)tool. Microsoft begint hiermee in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Maleisië, Nieuw-Zeeland en Australië. In Nederland zou de vrijwillige download ook al gesignaleerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een uitstekende zaak, als ik denk aan de kostprijs van Microsoft artikelen zouden deze prijzen kunnen dalen. Echter,hoe vervelend dit is voor de officiele en geregitreerde gebruikers van Microsoft artikelen, zoals OS XP en Home, en de verdere zaken zoals office ben ik bang dat hier waarschijnlijk nooit een oplossing voor zou te vinden zijn. Het is dat de Wet zegt Microsoft wel upgrades mag uitgeven,maar nooit in het systeem van de gebruiker mag kijken. Daar is wat op te zeggen in verband met de privici,maar gelukkig gelden in Europa andere regels dan in Amerika. Wat wel kan,is dat Microsoft tijdens een Up-Grade verzoek van een gebruiker er achter kan komen of deze legaal of iligaal is verkregen. Daar is de Wetgever duidelijk in,want dan vraagt de gebruiker zelf aan Microsoft of er nieuwe Up-Grades zijn. Dan kan Microsoft daarop anticiperen en een Up-Grade weigeren,daar de gebruiker iligaal verkregen software gebruikt,en de gebruiker daarop wijzen en eventuele verdere stappen kan en mag nemen.

Deze actie zal het publiek in de richting van Opensource drijven en is dan ook aan te moedigen. MS ga er voor...
Het is meteen een goede reden om over te stappen op Openoffice 2.2, een erg goed pakket met PDF ondersteuning. Ik gebruik daardoor MS office zelden. Verder verwacht ik de nodige wizzkids die tegenzetten zullen ontwikkelen. Neemt niet weg dat MS formeel in zijn recht staat. Moreel is een andere kwestie als je bekijkt hoe MS concurentie om zeep heeft geholpen en ontwikkelingen (Linux) heeft trachten te frustreren om de markt langer in bezit te houden. Aan alles komt een einde, ook de dominantie van MS.

Nou dat is goed geregeld van Microsoft, als de gebruiker dit beu wordt gaat hij echt geen legale versie kopen hoor, een overstap naar OpenOffice.Org is sneller gemaakt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-26T08:23:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.