Microsoft werkt aan automatische indeling malware

Microsoft-ontwikkelaars werken aan een systeem dat virussen, wormen en andere malware automatisch herkent en classificeert. Het softwarebedrijf kondigde dit aan op een beveiligingsconferentie in Duitsland.

De bijeenkomst van de EICAR (European Institute for Computer Anti-Virus Research) vond plaats in Hamburg waar het antispyware-team van Microsoft de plannen uit de doeken deed. Analyse van malware gebeurt nu nog relatief statisch, terwijl de ontwikkeling van de kwaadaardige code en varianten ervan versnelt.

Microsoft-ontwikkelaar Tony Lee, hoofd antivirus bij de Windows-producent, stelt dan ook dat huidige classificatiemethodes niet toereikend zijn. Hij streeft naar een automatisch systeem, maar erkent dat de ontwikkeling daarvan niet bepaald makkelijk is. Lee licht dit toe in een white paper over malwarebestrijding.

Ondertussen woeden er online al discussies over het wel of niet falen van Microsoft om de oorzaak van het malware-probleem aan te pakken. Dit betreft dus beveiligingsgaten in het marktdominante Windows, de daaraan gekoppelde webbrowser Internet Explorer en andere Microsoft-software. Daarnaast is er discussie over de betrouwbaarheid van het bedrijf, dat zich eerder al sterk maakte voor online-marketing van en door partnerbedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-15T08:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.