Microsoft lanceert Windows-beveiligingsdienst in VS

Dit artikel delen:

Microsoft lanceert in de Verenigde Staten officieel zijn beveiligingsdienst Windows Live OneCare. Het was al enige tijd bekend dat de softwareproducent zijn marktdominante pc-besturingssysteem zelf wil beschermen tegen virussen, Trojans, spyware en andere malware.

OneCare liep al enige tijd als bèta-project waarbij zo'n 200.000 gebruikers hun pc via de online-dienst lieten controleren en beschermen. De nu breed aangeboden dienst kost 50 dollar per jaar en geldt dan voor drie pc's. De beschermingssoftware zal ook in Amerikaanse winkels te koop zijn. Lancering voor landen buiten de VS gebeurt in de loop van komend jaar, aldus de leverancier. Eind dit jaar komen antivirusleveranciers Symantec en McAfee met eigen beschermingsdiensten, codenamen respectievelijk Genesis en Falcon.

Microsoft biedt OneCare ook als gratis proef voor drie maanden. Overigens blijkt daarbij het beveiligingscertificaat afkomstig van een andere Microsoft-site, wat bij strengere beveiligingsinstellingen tot een waarschuwing van de browser kan leiden. Daarnaast werkt OneCare alleen met Microsofts eigen webbrowser Internet Explorer, versie 6 of hoger.

Gebruikers krijgen met OneCare antivirus, antispyware, een firewall, data backup en restore, onderhoud om het prestatieniveau van de pc te verbeteren alsook recht op telefonische ondersteuning. De twee eerstgenoemde functies heeft Microsoft in handen gekregen middels overnames. De derde functie (firewall) is standaard al sinds de lancering aanwezig in Windows XP en sinds Service Pack 2 verbeterd en standaard geactiveerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-31T11:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.