Aantal spyware --aanvallen blijft groeien

Dit artikel delen:

De groei in spyware-aanvallen blijft explosief toenemen. Dit blijkt uit de resultaten van het jaarlijkse onderzoek van het Alladin Content Security Response Team (CSRT).

In 2005 constateerde het CSRT 3389 aanvallen. Een stijging van 213 procent vergeleken met 2004. Toen werden er nog 1083 aanvallen gemeld. Het CSRT definieert spyware als kwaadaardige code die specifiek ontworpen is om identiteitsgegevens te stelen. Met deze code worden vervolgens pc’s zonder medeweten van de gebruiker overgenomen.

“De stijging van spyware laat zien dat er een snel groeiend netwerk criminelen is dat stelen via computers verkiest boven fysieke diefstal”, aldus major account manager Spencer Hinzen van Alladin. Niet alleen consumenten worden de dupe van kwaadaardige aanvallen, ook bedrijven zijn steeds vaker doelwit. “Dit bewijst dat digitale bedreigingen niet langer een spel zijn, maar serieuze pogingen voor identiteits- en datadiefstal”, zegt Hinzen.

Alladin constateerde ook een flinke stijging in het aantal aanvallen met Trojaanse paarden. Deze namen 142 procent toe van 1455 in 2004 tot 3521 in 2005. De stijging van overige bedreigingen, zoals e-mailworden en andere virussen, bedroeg 56 procent van 6222 in 2004 naar 9713 in 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-13T10:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.